Politie Almere gaat digitale buurtonderzoeken doen via Burgernet

ALMERE • Za 20 april 2024 | 9:54 • Zaterdag 20 april 2024 | 9:54

De politie in Almere is gestart met het doen van digitale buurtonderzoeken via de Burgernetapp. Ze doen dit naast de traditionele fysieke onderzoeken. Met deze aanpak hoopt de politie meer getuigen te bereiken en effectiever onderzoek te kunnen doen, wat mogelijk leidt tot aanhoudingen.

De Burgernetapp bestaat al langer. Door deze app te installeren, ontvangen deelnemers meldingen over acties die plaatsvinden in hun eigen buurt of over de plek waar ze op dat moment zijn. De app wordt ingezet bij verschillende misdrijven, zoals straatroof, inbraken, vernielingen, aanrijdingen, diefstallen en andere strafbare feiten. Bovendien ontvangen deelnemers via de app AMBER Alerts wanneer er een kind vermist is en in levensgevaar verkeert.

Door gebruik te maken van de locatie van de smartphone, stuurt de app meldingen over gebeurtenissen in jouw buurt, zelfs wanneer je niet thuis bent. De politie roept daarom ook op de app te installeren.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel